Madservice

For dig, der ikke er i stand til selv at lave mad. Du har mulighed for at få et fritvalgsbevis, så du selv kan vælge leverandør.

Madservice er et tilbud til borgere i eget hjem, der ikke er i stand til selv at lave mad. Med madservice kan du få leveret hovedmåltider til dit hjem. 

Formålet er at sikre, at du som borger får opfyldt dit behov for en næringsrigtig og velsmagende kost. Du har altid mulighed for at vælge mellem retter. 

Læs mere i foldemenuerne nedenfor. 

BilagStørrelse
PDF ikon Læs mere om fritvalgsbevis139.33 KB

Hvem kan få madservice?

Hvis du ikke selv er i stand til at lave mad, kan du henvende dig til Visitation Pleje. Her vil en visitator vurdere dine behov og afgøre, om du kan visiteres til madservice. 

Hvordan fungerer madservice?

Du har mulighed for at bestille hovedretter, forretter og desserter til alle ugens syv dage. Du får tilsendt menuplaner, hvor du kan vælge mellem mindst to forskellige retter hver dag. 

Du får derefter levet vakuumpakkede retter til dit hjem en gang om ugen. Retterne skal opbevares i køleskab og tilberedes nemt i en mikrobølgeovn (der følger en vejledning med). 

Ved akut behov, kan madservice opstartes inden for to døgn. 

Man kan skifte leverandør med en måneds varsel. 

Kvalitet og leverandører

Faxe Kommune anvender Det Danske Madhus som privat leverandør.

Menuerne er sammensat i overensstemmelse med anbefalingerne fra Den Nationale Kosthåndbog. For at sikre den bedst mulige ernæring skal du som minimum bestille fem hovedretter pr. uge. En portion mad er afpasset i forhold til en persons daglige næringsbehov.

Der kan leveres forskellige former for lægeordinerede diæter. Det aftales nærmere, når du visiteres til madservice. 

Du har mulighed for at vælge en anden leverandør med et fritvalgsbevis 
Hvis du ønsker en anden leverandør end Det Danske Madhus, kan du søge om et fritvalgsbevis. Med et fritvalgsbevis kan du selv henvende dig til en madleverandør og lave en aftale om køb af en daglig hovedret. Læs mere om fritvalgsbevis i pjecen her på siden. 

Hvad koster det?

Taksterne reguleres årligt. Du kan se de aktuelle takster på madservice her.

Prisen er ens, uanset hvilken leverandør du vælger. Du vil modtage en regning fra Faxe Kommune hver måned på den leverede mad. Der er mulighed for at få hjælp til tilmelding til betalingsservice ved henvendelse til borgerservice.
 

Kontaktinformation

Visitation Pleje
Tingvej 7
4690 Haslev 
Tlf.: 5620 3430
Telefontid mellem 9.00 - 13.00

Opdateringsdato: 24.01.2023 - 08:21