Vindmølle
Vasketøj
Varmeanlæg

Spar på energien

Ny kampagne fra Energistyrelsen skal hjælpe os med at spare endnu mere på energien.

Vi mærker alle konsekvenserne af usikkerheden omkring energiforsyningerne til Europa. Det har gjort priserne for energi historisk høje. Det koster os dyrt. Og det har gjort os endnu mere motiverede for at spare på energien end normalt. Med en ny kampagne sætter Energistyrelsen fokus på relevante spareråd i hver sæson og ruster os til at gøre noget her og nu. For spareråd er i høj grad sæsonbaserede, og det kan gøre en stor forskel for din varme- og elregning at fokusere på en håndfuld aktuelle råd – hvad end det er højsommer eller fyringssæson, og hvad end du bor i hus eller lejlighed.

 

De bedste spareråd til vinteren

El og varme er blevet dyrt, fordi der mangler energi i Europa. Ved at følge de bedste spareråd til vinteren kan du gøre din el- og varmeregning mindre. Samtidig kan du være med til at sikre, at der er energi nok til alle. For skal vi sikkert gennem vinteren, skal vi stå sammen om at spare på energien.

Sådan sparer du bedst på energien lige nu

  • Skru ned for varmen
  • Brug mindre varmt vand
  • Sluk for unødvendigt strømforbrug
  • Sluk for radiatoren, mens du lufter ud
  • Brug strømmen, når den er billigst

På SparEnergi.dk kan du se endnu flere spareråd. Her kan du også få gratis rådgivning af Energistyrelsens rådgivningstjeneste, hvis du har brug for hjælp til at gå din bolig efter i sømmene.

 

Valg af elprisaftale og elselskab

Der findes forskellige typer elprisaftaler, der overordnet kan deles op i aftaler med variabel og fast elpris. Du skal være opmærksom på, hvilken aftale du har, hvis du ønsker/har mulighed for at spare penge og CO2 ved at flytte dit strømforbrug. En elprisaftale med variabel elpris kan måske være en mulighed for dig. Tjek f.eks. din elregning og se, hvilken aftale du har, og hvordan strømmen afregnes.

Du kan også undersøge, om det kan være en mulighed for dig at skifte elselskab. På elpris.dk kan du se elselskabernes priser.

Du kan læse mere om valg af elprisaftale og elselskab på Energistyrelsens hjemmesider Variabel elpris og Dit elforbrug.  
 

Én ting er sikkert. Og det er grønt.
Hvis vi alle skruer lidt ned, bruger lidt mindre og finder alternativer får vi ikke kun store energibesparelser. Vi kommer også tættere på at blive uafhængige af olie og gas. Det giver os på sigt en mere sikker energiforsyning – og i sidste ende betyder det en grøn energiforsyning. Så når vi sammen sparer på energien er det godt for pengepungen, for klimaet og for en mere sikker energiforsyning.

Opdateringsdato: 22.12.2022 - 09:49